Primăria Galați vrea să monteze chioșcuri pe Faleza Inferioară deși nu a strâns cașcarabetele de anul trecut

Distribuie articolul

Am aflat zilele trecute că Primăria Galați se pregătește să „înfrumusețeze” faleza inferioară a Dunării cu vreo zece chioșcuri. Cică gălățenii ard de nerăbdare ca locul lor favorit de plimbare să fie ocupat de construcții de tablă/plastic/lemn. În plus, Primăria vorbește despre o afacere foarte bună. Așa o fi, dar nu pentru noi, ci pentru băieții deștepți care doresc să mai facă o combinație de vară.

„Scopul atribuirii de licenţe de ocupare pentru aceste amplasamente îl reprezintă atragerea de noi venituri la bugetul local al municipiului Galaţi şi în vederea asigurării unor servicii complete pentru cetăţenii din municipiul Galaţi prin amplasarea de construcţii provizorii”, se arată în anunțul de participare la licitație.

Spun gurile rele că s-au făcut presiuni, astfel încât licențele pentru aceste activități să fie eliberate rapid. Și nu vorbim despre presiuni din statul paralel, ci fix din statul minunat în care plutim de la revoluție încoace. Nu știm dacă gurile rele au dreptate, dar așteptăm cu interes să aflăm cine o să vândă înghețată, pop corn și vată pe zahăr pe faleza inferioară. Cu siguranță, activitatea nu-i pentru dulăi, dar nici pentru orice fel de căței!

Ideea este că indivizii din administrația locală sunt la fel de vizionari ca vânzătorii din chioșcuri. Ne cerem scuze vânzătorilor că i-am comparat cu niște politicieni dar noi, gălățenii, încă nu ne-am despărțit de tarabele de anul trecut și, deja, ne gândim la următoarele dughene. Pe faleza inferioară sunt câteva cașcarabete abandonate (vezi foto) care au funcționat vara trecută. De atunci, în jurul lor s-a strâns mizerie (gunoaie  și materiale de construcție). La naiba cu statul paralel!

 


Distribuie articolul

You May Also Like