Vreme la extreme: după codul galben de caniculă, județul Galați este vizat de un cod portocaliu de instabilitate atmosferică

Distribuie articolul

Este vreme schimbătoare la Galați. După o perioadă cu temperaturi foarte ridicate, urmează câteva ore cu furtuni puternice. Meteorologii au instituit cod portocaliu de instabilitate atmosferică.

În prezent, județul Galați este vizat de o atenționare cod galben de caniculă. Potrivit specialiștilor, miercuri valul de căldură se menține în regiunile sudice și sud-estice și local în cele vestice, centrale și estice. Disconfortul termic este ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) depășește pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade.

O avertizarea apărută miercuri îi anunță pe gălățeni că după caniculă ar putea să apară furtuni violente. Meteorologii au instituit cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, valabil miercuri în intervalul orar 14.00-22.00. Zonele afectate vor fi jumătatea de sud a Moldovei, nordul și estul Munteniei și nordul Dobrogei.

„Local în jumătatea de sud a Moldovei, nordul și estul Munteniei și nordul Dobrogei vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii puternice (rafale de peste 80…90 km/h) și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…35 l/mp”, scrie în avertizarea meteorologilor.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns