Primăria Galați îi invită pe cetățeni la plajă. Marea deschidere va avea loc în iarna anului 2021

Distribuie articolul

Ne-am luat o piatră de pe inimă. Primăria Galați a anunțat că s-a înțeles cu constructorii care vor transforma Plaja Dunărea într-un complex acvativ multifuncțional. Noi ne-am uitat pe termenul stabilit prin contract și am aflat că dacă totul decurge conform planului plaja se va deschide în iarna dintre anii 2020-2021.

Primăria ratează de puțin campania electorală din anul 2020, dar cu siguranță primarul candidat nu va omite să se laude puțin. O va face, mai ales că se va lauda cu leopardul de după gardul proaspăt vopsit. Nimeni nu va ști, în 2020, dacă în interior se va construi  „un complex acvativ multifuncțional” sau va fi o mare spoială pe bani publici. Pe hârtie, nu apare nimic surprinzător, nici măcar numele societăților care au pus mâna pe contractul scos la licitație de Primăria Galați.

„Primăria municipiului Galați informează că procedura de licitație pentru obiectivul ”Reabilitare și modernizare Plaja Dunărea” (proiectare și execuție) a fost încheiată, iar oferta declarată câștigătoare este cea depusă de Asocierea Tancrad S.R.L. – Lemacons S.R.L – Aqua Azur S.R.L., cu o propunere financiară de 19.494.063,44 lei fără T.V.A. Din momentul în care va fi dat ordinul de începere a lucrărilor, conform contractului, câștigătorul licitației are la dispoziție 18 luni pentru realizarea obiectivului, din care o lună și jumătate pentru servicii de proiectare”, se arată în comunicatul de presă al Primăriei Galați.

Calculăm și aflăm că marea inaugurare va avea loc cel mai devreme în iarna 2020-2021. Cam atunci ar putea gălățenii să se bălăcească în bazinele și toboganele moderne.

„Primăria municipiului Galați își dorește, astfel, să transforme Plaja Dunărea într-un complex acvatic multifuncțional integrat în circuitul de agrement al orașului. Conform caietului de sarcini, la Plaja Dunărea se vor executa următoarele lucrări: refacerea și modernizarea bazinului cu valuri, realizarea unei piscine de relaxare cu tobogan pentru adulți, reamenajarea piscinei pentru copii, realizarea unor tobogane cu aterizare în piscină, amenajarea unui parc de aventură acvatică cu dotări speciale pentru realizarea unor trasee cu grade diferite de dificultate, amenajarea unei zone de food, a unei zone care va fi destinată organizării unor evenimente (scenă, beach bar etc) și amenajarea unei zone pentru mișcare în aer liber cu aparate de fitness și alte activități sportive, vestiare, dușuri etc”, precizează reprezentanții Primăriei Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like