O elevă de clasa a șasea din județul Galați a ratat o tabără la mare din motive politice

Distribuie articolul

O elevă de la o școală dintr-o comună din Galați a ratat o vacanță pe litoral plătită de Primărie din motive politice. Asta spun părinții fetei care susțin că la mijloc este o răzbunare a primarului comunei Munteni, Dănuț Oprea. Cazul va ajunge și în atenția Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Părinții elevei susțin că fata, elevă în clasa a VI-a la școala din comună, a obținut media 9.90 în anul școlar trecut și figura printre copiii merituoși care urmau să fie recompensați de Primăria Comunei Munteni cu o tabără școlară. Ulterior, copilul a fost scos de pe listă la intervenția primarului, așa cum susține directorul școlii într-o discuție telefonică cu mama copilului.

„Mama: Bună ziua. Mama lui Larisa vă deranjează…. a lui Vieru.

Director școală: Sărut mâna.

Mama: Domnu director vreau să știu și eu motivu, de ce nu mai merge fata, de ce nu mai merge în tabăra la mare?

Director școală: Nu v-am spus doamnă că așa mi-au spus de la Primărie?

Mama: Păi și de la primărie cine v-a spus?

Directorul școlii: Primarul.

Mama: Primarul? Și din ce cauză?

Director școală: A spus că aveți niște disensiuni. Aveți niște probleme… nu știu ce…

Mama: Ce problemă? Că eu nu am nicio problemă cu dânsul.

Director școală: Eu a avut bunăvoința, am trecut-o pe listă așa cum am considerat de cuviință, dar mi-au spus că nu merge fata. (…) Noi, școala, suntem subordonați financiar Primăriei. La bănuți, suntem la mâna lor. Din punct de vedere financiar, la bunuri și servicii, suntem la mâna Primăriei.”

Și primarul comunei Munteni, Dănuț Oprea, a fost înregistrat de mama copilului, iar în discuția telefonică acesta susține că nu este vorba despre o răzbunare. Primarul îi explică mamei că în tabără nu sunt trimiși decât elevii cu media 10, dar îi refuză femeii o discuție față în față pentru alte explicații. Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea de pe litoral. În tabăra plătită de Primărie au ajuns și patru elevi cu medii cuprinse între 9.80 și 9.90. De aici au pornit discuțiile.

„Colegii ei de clasă au mers la mare şi ea a stat acasă. Pentru ce? Că a învăţat bine. Nu a dat maica sa şpagă ca să ia premiul I, a vrut să fie pe meritul ei, pe creierul ei. Cum să nu sufere? Plânge săracă în casă, meritul ei unde este ? Unde este meritul ei ?”, a spus bunica fetei, Fănica Turcu.

Mama fetei spune că primarul s-a răzbunat deoarece a fost criticat pe FB de părinți pentru că nu i-a dat voie unui consilier local să organizeze o competiție de fotbal. Primarul este de la PSD, consilierul de la PNL. Mama spune ca va face o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

„Domnul profesor de sport mi-a confirmat că fata este trecută pe listă de tabară care se face la mare. Dimineaţă când ne-am trezit, bucuroase că merge fetiţa în tabără, am primit un telefon de la domnul director şi mi-a spus că fetiţa nu mai merge în tabără, că aşa i-a zis de la Primărie. L-am sunat şi pe domnul primar.  L-am întrebat de ce nu mai merge fetiţa mea în tabără şi mi-a zis că merg numai copii cu media de 10.00. Dintre care erau şi copii de 9.80, 9.97, 9.94 … şi tot l-am întrebat de ce, de ce ? L-am întrebat dacă este după culoarea politică sau ceva de genul ăsta. Mi-a răspuns cu un ton mai aspru, mai dur. Şi i-am zis că o să vin la Primărie. Mi-a spus nu, nu vii la Primărie că nu te primesc. Nu ştiu de ce s-a răzbunat pe fetiţa mea, este o discriminare, voi face plângrere la Consiliul pentru Combaterea Discriminării”, a spus mama fetei Mariana Turcu.

Problema va fi discutată în Consiliul Local la solicitarea consilierului liberal.

„Este o mare nedreptate, domnul primar trebuie să înţeleagă că, dacă a fost votat primar al comunei Munteni, este obligat să-i reprezinte pe toţi cetăţenii, nu doar pe cei care simpatizează PSD. Această tabără este plătită din banii tuturor, este votată prin Consiliul Local. Eu am votat în calitate de consilier local. Eu fac opoziţie, dar voi vota întotdeauna absolut toate proiectele ce sunt în folosul cetăţenilor. Voi lua cuvântul în Consiliu Local, voi încerca să înţeleg motorul adevărat pentru care şi a permis acest lucru. Aţi ascultat-o mai devreme, fata a spus că a muncit mai mult pentru a merge în tabără, a reuşit lucrul acesta. Ce exemplu dai ca politician, ca primar, ca lider al acestei comunităţi în momentul în care vii şi o ştergi din pix de pe listă? De ce ? Pentru că familia ei este prieten cu un consilier liberal ? Ce gândire e asta ?”, a declarat consilierul local, Adrian Pârvu

Primarul comunei nu a putut fi contactat.


Distribuie articolul

You May Also Like