Corupția l-a lăsat fără job european pe gălățeanul Viorel Ștefan

Distribuie articolul

Gălățeanul Viorel Ștefan a făcut-o de oaie în Parlamentul European. Deși a candidat singur pe o poziție înaltă și bine plătită la o instituție europeană, pesedistul a fost respins. Din presa centrală am aflat că motivul pentru care Viorel Ștefan a ratat ditamai dregătoria este că deputații care l-au audiat au considerat că gălățeanul nu este tocmai un porumbel în lupta anticorupție.

Nu știm dacă deputații europeni s-au uitat în gura ministrului român de Finanțe (Eugen Teodorovici) care anul trecut vorbea despre „intersele meschine ale unor politicieni care trec Dunărea cu un bac”. Nu știm ce le-a trecut europenilor prin cap, dar cert este că Viorel Ștefan nu va fi membru al Curții Europene de Conturi. Candidatura social democratului propusă de Guvernul României a fost respinsă de Comisia de Control Bugetar din Parlamentul European.

Gălățeanul a numărat 8 voturi pentru și 12 împotrivă, deși nu a avut nici un contracandidat. Viorel Ștefan a candidat pe locul din instituție alocat României, astfel încât Guvernul are dreptul să propună altă persoană. Într-un comunicat de presă al Parlamentului European preluat de jurnaliștii de la București, în timpul audierii lui Viorel Ștefan, mai mulți eurodeputați au vorbit de rolul acestuia în slăbirea luptei anticorupție în România. În aceeași ședință a comisiei parlamentare, reprezentanta Croației a fost aprobată și va deveni membru al Curții Europene de Conturi.

„Eurodeputații au respins candidatura lui Viorel Ștefan, membru al Parlamentului României, cu 8 la 12 voturi. În timpul audierii, mai mulți eurodeputați au vorbit de rolul său în slăbirea luptei anticorupție în țara sa. În același timp, și-au arătat susținerea pentru candidata Ivana Maletic cu 11 la 8 voturi și 2 abțineri. Ca membru în Parlamentul European, Maletic este membru și în Comisia economică și de afaceri monetare”, scrie în comunicatul Parlamentului European, preluat de ziare.com.

Statul paralel!


Distribuie articolul

You May Also Like