Panouri solare gratuite pentru gospodăriile izolate din Galați

Distribuie articolul

177 de familii din șase localități gălățene pot accesa fonduri de aproximativ 1 milion de euro pentru a-și monta, gratuit, sisteme fotovoltaice. Înscrierea în program începe de astăzi, 10 aprilie, și se încheie peste trei luni, în 10 iulie.

Administraţia Fondului pentru Mediu pune la dispoziție 230 de milioane de lei, la nivelul întregii țări, pentru instalarea de sisteme fotovoltaice în gospodăriile izolate neracordate la reţeaua de distribuţie a energiei electrice. 4,4 milioane de lei au drept destinație șase localități din județul Galați. Astfel, pot fi eligibile o gospodărie din Balintești, 10 din Brăhășești, 5 din Fârțănești, 1 din Smulți, 110 din Tulucești și 50 din Șivița. Au fost luate în considerare locuinţele situate la cel puţin de 2 km faţă de reţeaua naţională de distribuţie a energiei electrice.

”Finanțarea nerambursabilă este în procent de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 25.000 de lei, inclusiv TVA, pentru fiecare sistem fotovoltaic care deservește o gospodărie. Sunt considerate eligibile numai cheltuielile efectuate după semnarea contractului de finanţare nerambursabilă”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Administrația Fondului pentru Mediu.

Dosarul de finanţare se depune la Consiliul Județului Galați, paginat şi opisat, într-un singur exemplar.

La nivel național, cele mai multe finanțări le primesc județele Bistrița Năsăud (11,8 milioane pentru 471 gospodării), Iași (11,2 milioane pentru 447 gospodării) și Harghita (10 milioane de lei pentru 398 de case). Ialomița și Vaslui (fiecare cu 75.000 de lei pentru 3 gospodării) și Teleorman (225.000 de lei pentru racordarea a doar 9 case) sunt la extrema opusă.


Distribuie articolul

You May Also Like