Liberalii gălățeni cer revocarea hotărârii de Consiliu Local prin care a fost majorat cu 50% impozitul pentru mijloacele de transport

Distribuie articolul

Liberalii gălățeni cer revocarea hotărârii de Consiliu Local prin care a fost majorat cu 50% impozitul pentru mijloacele de transport. Ei susțin că aprobarea proiectului s-a făcut prin încălcarea legii.

Principalele probleme ridicate de liberalii gălățeni au legătură cu consultarea publică, cu dezbaterea în comisiile Consiliului Local și cu prezența unui străin în cadrul ședinței.

„-Acest amendament nu a fost sub nicio formă supus consultării publice și nici etapei obligatorii de avizare în cadrul comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului local al municipiului Galați.

-Amendamentul a fost adus la cunoștința consilierilor locali în ședința din 17.12.2020 și nu cunoaștem dacă acesta a fost depus cu 48 de ore înainte de ședință în conformitate cu dispozițiile art. 26 alin. (14) din HCL nr. 409127.08.2020 de aprobare a Regulamentului privind organizarea și funcționarea Consiliului Local al municipiului Galați, dar în mod cert nu a obținut aviz, chiar și consultativ, singura cale legală fiind cea prevăzută la art.27, alin. (13) din HCL nr.409127.08.2020.

-La momentul votării amendamentului (la I oră, 33 minute și 30 secunde din înregistrarea ședinței) și ulterior a proiectului de hotărâre în integralitatea lui ( la I oră și 34 de minute din înregistrarea ședinței) în locul consilierului local Bezman Gheorghe a votat o terță persoană, fără ca aceasta să aibă calitatea de consilier local, procedura de votare fiind viciată grav. Orice alte rațiuni de reconsiderare a cvorumului la votare prin eliminarea domnului Bezman Gheorge sunt contrafactuale și nu au legitimitatea validării procesului de votare, conducând implicit la nulitatea HCL 512117.12.2020 astfel adoptate.”

Documentul este semnat de consilierii locali liberali care solicită anularea hotărârii prin care impozitul pe mașini se majorează cu 50%. Decizia a fost luată în precedenta ședința a Consiliului Local cu voturile consilierilor PSD.


Distribuie articolul

You May Also Like