Colectiv/Preoții au oficiat slujbe de pomenire în bisericile din Galați și Brăila de care au aparținut victimele incendiului

Distribuie articolul

Mai multe slujbe de pomenire a tinerilor care au murit în incendiul de la clubul bucureștean Colectiv se desfășoară marți la Galați și Brăila. Preoții au oficiat slujbe în memoria tuturor celor 65 de victime ale tragediei, în bisericile de care au aparținut gălățeanca Valentina Florea și brăilenii Petru Andrei Bucă şi Loredana Dărescu. Ceremonii religioase au loc și la Monumentul Eroilor din parcul de lângă Teatrul Dramatic din Galați.

Slujbele au loc la trei ani de zile de la tragedia din clubul Colectiv. „La trei ani de la incendiul din clubul bucureștean Colectiv, în Arhiepiscopia Dunării de Jos se săvârșesc slujbe de pomenire pentru cei 65 de tineri care au trecut la cele veşnice în urma tragicului eveniment. La bisericile „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului – Vovidenia“ din municipiul Galaţi, „Sfinţii Trei Ierarhi“ şi „Sfântul Dimitrie“ din municipiul Brăila, după Sfânta Liturghie urmează slujba Parastasului pentru pomenirea celor decedaţi, între care tinerii Valentina Florea din Galaţi, Petru Andrei Bucă şi Loredana Dărescu din  Brăila. De asemenea, în după-amiaza aceleiaşi zile, la Monumentul eroilor din faţa Prefecturii Galaţi, se va oficia o slujbă de pomenire”, a anunțat Arhiepiscopia Dunării de Jos.

În urma incendiului din clubul Colectiv au murit 65 de persoane, printre care și trei tineri din Galați și Brăila. La trei ani de la tragedie, România nu are un spital dotat cu aparatură necesară intervenției în cazuri de acest tip. De asemenea, nimeni nu a fost găsit vinovat pentru nenorocirea din club, iar procesul Colectiv se va relua de la început deoarece judecătorul s-a pensionat, ca urmare a schimbărilor făcute la legile justiției.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns