Iarna, pe uliță. Sute de gălățeni nu au curent electric, iar pe drumuri se circulă cu dificultate

Distribuie articolul

Ninsoarea și viscolul au făcut probleme în sud estul țării. În județul Galați, viscolul a rupt firele electrice și sute de persoane au rămas în beznă. De  asemenea, au fost câteva incidente pe drumurile naționale și județene. Nu sunt drumuri blocate iar pe parcursul dimineții  se circulă în condiții de iarnă, transmit autoritățile.

În județ sunt 21 de localități care au rămas fără curent electric joi dimineață din cauza viscolului puternic. Potrivit datelor oficiale, sunt afectați peste 11.000 de consumatori. În mod oficial nu există drumuri închise dar un autocar care transporta 22 de persoane din Republica Moldova către Germania a rămas blocat pe DJ253, între localităţile Cudalbi şi Băleni. Incidentul a fost anunțat la numărul unic de urgență 112. În autocar se află și un copil de opt ani iar responsabilii ISU au trimis la fața locului câteva utilaje. De asemenea, pe parcursul nopții, pompierii gălățeni au avut o intervenție dificilă la un incendiu izbucnit la Umbrărești. Timp de șase ore, pompierii s-au luptat cu flăcările și cu viscolul pentru a stinge incendiul care amenința câteva case. La final, salvatorii au constatat că focul fusese pus intenționat.

Ninsoarea și vântul puternic nu au provocat probleme deosebite în orașul Galați. În această dimineață, se circulă cu dificultate dar nu sunt drumuri blocate. Drumurile principale sunt curățate iar pe străzile secundare există un strat subțire de zăpadă. Pe parcursul nopții, utilajele Ecosal și cele ale societăților care au câștigat licitațiile organizate de Primărie au intervenit cu 129 de utilaje pentru împrăștierea materialului antiderapant și pentru curățarea zăpezii. Cantitatea împrăștiată atât mecanic cât și manual depășește 138 de tone. Întreaga activitate de deszăpezire este permanent monitorizată iar utilajele vor acționa fără întrerupere, conform graficelor stabilite și în funcție de evoluția condițiilor meteorologice.

Autoritățile rămân în stare de alertă deoarece deoarece codul portocaliu de vreme rea va expira la ora 18.00.


Distribuie articolul

You May Also Like