Prima parcare supraetajată din Galați prinde contur. A doua parcare supraetajată din Galați nu prinde graficul

Distribuie articolul

Lucrările sunt avansate la prima parcare supraetajată din orașul Galați. Ca să nu fie confuzii electorale, este vorba despre parcarea din curtea Spitalului de Urgență Sf.Apostol Andrei, construită de Consiliul Județean Galați. A început mai târziu decât a doua parcare, dar aici este dilema politicienilor. Ideea este că se lucrează și la a doua parcare din Mazepa, plătită de Primăria Galați. Lucrarea este în întârziere mare și va fi gata anul viitor sau peste vreo doi ani.

Lucrările la parcarea de la Spitalul Județean au început în primăvara anului trecut și sunt programate să se finalizeze la sfârșitului anului 2020. Potrivit proiectului, parcarea supraetajată de lângă spital va avea, în prima fază, două nivele și o capacitate de 317 locuri, din care 17 locuri vor fi destinate persoanelor cu handicap. Parcarea va fi iluminată, păzită și supravegheată video. Prima parcare supraetajată din Galați va putea fi utilizată atât de angajații și vizitatorii Spitalului de Urgență, cât și de locatarii blocurilor din zonă, aceștia din urmă putându-și parca mașina contra-cost, la tarife modice. Consiliul Județean este pregătit să extindă parcarea pe verticală, dacă numărul cererilor pentru locuri de parcare va fi mare. Construcția suportă încă un etaj cu capacitate de 150 de locuri.

Și pe șantierul parcării supraetajate din Mazepa se lucrează de zor. Constructorii parcării finanțate de Primărie au terminat lucrările la fundație și se ocupă acum de structura de rezistență.

„Parcarea va avea parter și trei etaje și vor fi amenajate 214 locuri de parcare plus 50 de locuri pentru depozitare tip boxe individuale. Accesul în parcarea multietajată se va face pe bază de cartele de acces cu autotaxare, va exista monitorizare video, semaforizare pe bază de senzori și 21 de stații de încărcare pentru autovehiculele electrice”, a anunțat, pe Facebook, primarul orașului Galați, Ionuț Pucheanu.

Parcarea supraetajată din Mazepa va costa peste 12 milioane lei, bani de la bugetul local. Lucrările sunt estimate să dureze 36 de luni și au început în vara anului trecut, termenul de finalizare fiind iulie 2021. Operațiunea este în întârziere, dar edilii se roagă la bunul Dumnezeu și la bunul constructor să recupereze timpul pierdut(aproximativ un an) și să inaugureze obiectivul în anul electoral 20-20.


Distribuie articolul

You May Also Like