S-a lămurit soarta lui Picu: conducerea centrală a UNPR îl lasă pe mâna PMP Galați!

Distribuie articolul

Prezent ieri la Galați pentru a asista la alegerile din cadrul organizației municipale, președintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, a fost întrebat de jurnaliști despre soarta lui Picu Apostol Roman.

„Ca în toată țara, așteptăm o decizie definitivă, astfel încât să se poată face o singură echipă, a PMP-ului. Este greu astăzi să forțezi un consilier fost UNPR să semneze o adeziune, pentru că, potrivit legii partidelor, își pierde mandatul. Această adeziune, practic nu poate fi semnată pentru nici o altă structură în această perioadă. Până nu avem o decizie finală, la nivelul nici unui județ nu putem avea decât o cooperare informală în cadrul consiliilor locale și o construcție de echipă”, a spus Valeriu Steriu.

Întrebat dacă actualul viceprimar, Picu Apostol Roman va face parte din actuala echipă a PMP Galați, Steriu a declarat că decizia aparține organizației locale.

„Este decizia organizației locale în urma fuziunii. Noi am mers, la nivel național pe recomandarea de a căuta toate formele de integrare și în clipa de față, post-fuziune, structura UNPR pe care am condus-o nu a retras sprijinul politic nici unui consilier. Au fost foarte multe excese, cel puțin la nivel verbal în ceea ce-l privește pe Picu Roman, chiar astăzi ne-am regăsit foști combatanți din urma fuziunii. Acele vreumuri au apus demult. Astăzi suntem într-o perioadă de construcție. Oricine dorește să vină și să contribuie este binevenit, dar dacă vor fi și frâne, organizațiile județene vor ști cum să pună capăt”, a mai spus Steriu.

Întrebați ce vor face cu actualul viceprimar, liderii PMP Galați au preferat să răspundă că așteaptă decizia definitivă a instanței, după care vor lua o decizie.


Distribuie articolul

You May Also Like