Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat când se va putea merge la plajă fără mască de protecție

Distribuie articolul


Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat că masca de protecție nu va mai fi obligatorie pe plajele de pe litoral începând de la 1 iunie.

Anunțul a fost făcut joi, la capătul unei întâlniri pe care premierul a avut-o la Constanța cu reprezentanții HoReCa.


Florin Cîțu a spus că relaxarea măsurilor anti-COVID 19 în zonele turistice va avea loc în două etape. Prima va fi pe 1 iunie, iar a doua pe 1 august. Relaxarea va cuprinde o serie de măsuri propuse de reprezentanții hotelurilor și restaurantelor. Acestea vor fi supuse aprobării vineri și vizează eliminarea măștii pe plajă și redeschiderea la capacitate maximă a restaurantelor și hotelurilor.


„Am discutat mai multe măsuri. Din partea industriei am primit mai multe propuneri și soluții foarte bune pe care le vom pune mâine pe agenda comitetului interministerial. Promisiunea mea este că vom avea aceste soluții la timp aprobate, ca să putem să începem de la 1 iunie o primă etapă de relaxare, apoi de la 1 august o altă etapă. Toată lumea a înțeles că nu putem să redeschidem total de la 1 iunie”, a declarat Florin Cîțu.


Premierul a mai spus că de la 1 iunie se va elimina obligativitatea purtării măștii de protecție pe plajele de pe litoral. Măsura va fi codiționată de distanțarea șezlongurilor.


„Cred că pentru 1 iunie putem să vorbim deja de eliminarea purtatului măștii pe plajă. Însă aici este un consens, am venit cu o condiție, o distanțare pe plajă între șezlonguri, cu care industria este de acord”, a mai spus premierul Cîțu.


În paralel, reprezentanții HoReCa își vor vaccina angajații, astfel încât cei mai mulți să fie imunizați la debutul verii.


Distribuie articolul

You May Also Like