PNL Galați: Guvernul Orban alocă Galațiului peste 40 de milioane de lei

Distribuie articolul


În criză economică, Galațiul primește mai mulți bani de la Guvernul României decât în perioada de creștere economică de anul trecut, când era Guvernul Dăncilă. Astfel, ieri s-a luat decizia ca peste 40 de milioane de lei din bugetul de stat să ajungă în județul nostru, 10 milioane având drept destinație dotarea a patru spitale.


În raportul comun asupra proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.50/2020 pentru rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, camerele reunite ale Parlamentului au aprobat modul de împărțire a sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată alocate pentru finanțarea unor cheltuieli ale autorităților administrației publice locale.


Județul nostru primește 30,699 milioane de lei, din care 25,111 milioane pentru municipiul Galați, 4,025 milioane pentru finanțarea serviciilor sociale din sistemul de protecţie a copilului și 1,563 milioane lei pentru finanțarea centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap.


Reamintim că, în primele patru luni ale acestui an, municipul Galați a primit de la Guvernul Orban cu peste 36 de milioane de lei mai mult decât a primit în aceeași perioadă a anului trecut, de la Guvernul Dăncilă. Din păcate, administrația locală nu i-a folosit în lupta împotriva Covid 19 sau pentru investiții, ci pentru majorarea fondului de salarii și acoperirea propriei incompetențe.


În perioada ianuarie – aprilie, municipiul Galați a primit de la Guvernul Orban 73,5 milioane de lei din cotele defalcate din impozitul pe venit și 24,4 milioane din cotele defalcate pentru TVA, față de 48,9 milioane, respectiv 12,8 milioane alocate în perioada similară a anului trecut.


Ce s-a întâmplat cu banii? Au acoperit, în primul rând, gaura de la bugetul municipalității, făcută din colectarea dezastruoasă a taxelor locale. Alte sume importante au fost direcţionate pentru creșterea fondurilor salariale din administraţia locală, care numai în Primăria Galați au crescut cu aproape un milion de lei.


Să sperăm că de această dată banii de la Guvern nu vor mai fi cheltuiţi pentru achiziția de ghivece stradale sau monitorizări media ci vor fi alocaţi pentru investiții și lupta împotriva Covid 19.


Tot ieri s-a luat decizia ca 10 milioane de lei să fie transferate pentru achiziţia de medicamente, reactivi, dezinfectanţi, echipament de protectie şi dotări la: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Galaţi, Spitalul de Boli Infecţioase Sf. Cuv.Parascheva Galaţi; Spitalul de Pneumoftiziologie Galaţi şi Spitalul Orăşenesc Tg. Bujor.
Sursa PNL Galați


Distribuie articolul

You May Also Like