Președintele PNL, Ludovic Orban: „Înființarea contului special pentru plata TVA încalcă dreptul de proprietate”

Distribuie articolul

Aflat într-o vizită la Galați, președintele PNL, Ludovic Orban a somat Guvernul să renunţe la punerea în practică a aberaţiei fiscale privind contul special pentru plata TVA. Liderul liberal a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că PNL va merge la Curtea Constituțională dacă Parlamentul va legifera măsura anunțată de Guvern. În viziunea liberalului, înființarea contului pentru plata TVA încalcă dreptul de proprietate.

„Somăm Guvernul să renunţe la punerea în practică a acestei aberaţii fiscale, este o măsură total ostilă mediului de afaceri. Firmele sunt obligate ca, în momentul în care plătesc facturile, să reţină suma aferentă TVA într-un cont special şi nu au voie să se atingă de banii respectivi decât pentru plata TVA. După cum ştiţi, firmele sunt de două categorii, care plătesc TVA la o lună şi care plătesc la trei luni. Banii încasaţi erau şi sunt folosiţi drept capital de lucru, cum este normal, pentru rulaj, până la termenul la care trebuie plătită contravaloarea aferentă TVA”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul liberalilor a mai spus că prin introducerea plății defalcate a TVA activitatea firmelor din România se va bloca.

„Practic, Guvernul blochează aceşti bani şi privează companiile de un capital de lucru absolut necesar. Această măsură arată incompetenţa şi incapacitatea guvernanţilor de a asigura buna colectare a TVA”, a precizat președintele Ludovic Orban.

Plata defalcată a TVA va intra în vigoare la 1 ianuarie 2018.


Distribuie articolul

You May Also Like