Preot fals, reținut

Distribuie articolul

A fost reținut la Galați, un tânăr de 19 ani, care a înșelat zeci de persoane, pretinzând că este preot și strânge donații pentru biserică. Polițiștii i-au făcut percheziție în casă și au găsit mii de lei și alte probe. Falsul preot este acuzat de înșelăciune, fals în înscrisuri și exercitarea fără drept a unei profesii.

„La data de 7 septembrie, polițiștii Serviciului Investigații Criminale au efectuat o percheziție domiciliară, în municipiul Galați, la locuința unui tânăr, de 19 ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

Din cercetări, a rezultat că, timp de aproximativ un an, folosindu-se de calitatea falsă de preot creștin-ortodox, sub pretextul strângerii unor ajutoare financiare pentru înmormântare și construirii unei biserici, tânărul ar fi primit donații de la diferite persoane din țară și din străinătate, prejudiciul stabilit, până în prezent, fiind de aproximativ 11 000 de lei.

În urma percheziției domiciliare, au fost administrate mai multe mijloace materiale de probă, din acestea rezultând probabilitatea existenței și altor victime, întreg prejudiciul cauzat fiind mult mai mare și urmând a fi stabilit pe parcursul cercetărilor.

Polițiștii au reținut persoana în cauză, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi, aceasta va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, cu propunere de arestare preventivă.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale”, informează IPJ Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like