Premierul Ludovic Orban: „Restaurantele, cafenelele și barurile vor rămâne închise. Comerțul va fi repornit”

Distribuie articolul

Premierul liberal Ludovic Orban a anunțat mai multe măsuri care vor fi impuse de Guvern după data de 15 mai. Astfel, la expirarea stării de urgență va fi repornit comerțul, cu excepția mall-urilor, și va fi permisă circulația persoanelor în interiorul localităților fără completarea declarației pe propria răspundere. De asemenea, se vor redeschide hotelurile, dar nu și restaurantele, barurile și cafenelele.

După 15 mai principalele măsuri de relaxare îi vor viza pe comercianți ceea ce va provoca o reacție în lanț, susține prim-ministrul liberal.

„Vom deschide comerţul. Sigur, cu excepţia mallurilor. Dar comerţul va fi deschis. Şi e important că se deschide comerţul, pentru că oamenii pot să cumpere şi atunci va creşte producţia, va fi un stimulent pentru reluarea producţiei în anumite ramuri. Libertatea de circulaţie în interiorul localităţii cu siguranţă va afecta favorabil companiile care comercializează combustibil, pentru că o să crească consumul”, a declarat premierul Ludovic Orban.

De asemenea, vor fi deschise hotelurile, dar nu și restaurantele și barurile deoarece au risc epidemiologic.

„Hotelurile vor fi deschise. Hotelurile nu vor fi sub restricţie după 15 mai. Restricţii vor fi la restaurante, cafenele, baruri. Astea vor rămâne. Din evaluarea de risc epidemiologic, restaurantele – mai ales în spaţii închise – sunt considerate printre cele mai mari riscuri epidemiologice. Şi probabil va mai trece un timp până să se poată da drumul la restaurante, cel puţin în spaţii închise”, a precizat Ludovic Orban.

Premierul Orban a mai spus că în funcţie de evoluţia epidemiei, Guvernul ar putea permite deschiderea restaurantelor, barurilor și cafenelelor în spaţii deschise, în anumite condiţii, începând din luna iunie. În ceea ce privește deplasările între localități acestea se vor face doar pentru motive întemeiate cum sunt serviciul, rudele și activitățile agricole.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns