Pregătiți lansetele!

Distribuie articolul

Peste 1 milion de români practică pescuitul sportiv-recreativ, această activitate reprezentând o platformă prin care sunt create mii de locuri de muncă, aducând un aport deloc de neglijat la PIB-ul țării. În 2019 au fost eliberate peste 150 000 de permise de pescuit sportiv  numai în perimetrul Rezervației Biosfera Deltei Dunării.

 Reprezentanții a trei organisme media sau de profil (Fishing and Hunter Chanell, Fishing Mall și Fishing and Hunting Expo )au adresat o scrisoare deschisă Președinției, Guvernului și Grupului de Comunicare Strategică prin care solicită  permiterea graduală a pescuitului sportiv-recreativ, începând cu 15 mai.

Astfel, odată cu relaxarea anunțată pentru mijlocul aceste luni se solicită ca un prim pas, permisivitatea pescuitului sportiv în bălțile private, acolo unde activitatea poate fi monitorizată și controlată de agenții economici respectivi. Odată cu trecerea vârfului epidemiologic, după ce se va finaliza perioada de prohibiție-1 iunie, ar putea fi permis pescuitul sportiv și în râurile publice, inclusiv Dunărea.. Un al treilea pas, mai îndepărtat ca timp ar fi pentru pescuitul de anvergură- gen festivaluri sau zone cu cazare și masă.

Având în vedere faptul că pescuitul sportiv-recreativ este o activitate individuală, fără risc major epidemiologic, iar distanța între pescari este de regulă de minim 10-15 metri, începând cu 15 mai, foarte probabil, această activitate va fi una dintre relaxările permise.

„Acum, ce trebuie să fie foarte bine înțeles. Pescuitul sportiv-recreativ este una iar pescari ce vin cu familiile pe baltă, consumă alcool sau încing gratarele e altceva. Aceasta categorie nu va fi bine primită pe bălți, chiar private fiind. Agenții economici vor fi obligați la tăierea tichetului de intrare să facă cunoscute regulile de distanțare socială fiecărui client. De altfel, polițiștii care au în zona de jurisdicție un luciu de apă amenajat pentru pescuit sportiv vor efectua zilnic controale pentru a verifica respectarea acestor normel de distanțare socială”, a afirmat reprezentantul Fishing and Hunting Chanell.


Distribuie articolul

You May Also Like