Accident tehnologic la CET: sute de litri de păcură s-au scurs dintr-o conductă fisurată

Distribuie articolul

Accidentul de la CET Galați s-a produs vineri, în jurul prânzului. O conductă s-a fisurat iar pe teren s-au deversat aproximativ 400 de litri de păcură. Totul din cauza unei garnituri care s-a stricat. Trei salariați ai CET care au încercat să intervină au suferit atacuri de panică. Până la urmă, la fața locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri de la ISU și ArcelorMittal și trei ambulanțe.

„Accidentul s-a produs la staţia de păcură a societăţii Electrocentrale de pe platforma siderurgică ArcelorMittal. O garnitură de la o flanșă de îmbinare de la conducte s-a fisurat. Nu sunt probleme de mediu, nu a fost o explozie, dar trei persoane care au intervenit pentru închiderea vanelor au suferit atacuri de panică şi li s-a acordat îngrijire la faţa locului. La fața locului au intervenit forţe ale ISU Galați, cu două autospeciale, ale Electrocentrale, cu o autospecială, şi ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, cu două ambulanțe. De asemenea, acolo au ajuns două autospeciale ale CSI şi o ambulanţă aparţinând ArcelorMittal”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Cătălin Sion.

Potrivit pompierilor, în urma incidentului nu sunt probleme de mediu şi nu a fost afectat fluxul tehnologic al societăţii Electrocentrale.


Distribuie articolul

You May Also Like