Premieră națională. Primăria Galați a câștigat un proces cu ANAF și va primi cel puțin 3 milioane de euro

Distribuie articolul

Primăria Galați a câștigat un proces cu ANAF și va primi cel puțin 15 milioane de lei. Acest lucru reprezintă o premieră națională, anunță primarul Ionuț Pucheanu. Suma ar putea crește după calcularea penalităților, iar banii vor fi folosiți pentru modernizarea orașului.

Anunțul a fost făcut miercuri de primarul Pucheanu la postul de radio Lider FM. Primarul a explicat că procesul a fost deschis pentru recuperarea unei plăți în contul TVA la achiziția de troleibuze. Suma ar putea crește foarte mult după calcularea penalităților, iar decizia instanței ar putea fi un precedent pentru celelalte procese în care sunt implicate autoritățile locale.

„Suntem prima primărie din Româna care câștigă un proces cu ANAF-ul pentru un TVA, extrem de consistent. Sunt aproximativ 15 milioane de lei. Este vorba despre TVA plătit pentru achiziția troleibuzelor, noi am spus de la bun început că e cu taxare inversă. Am plătit la momentul respectiv. De atunci ne judecăm, trei, patru ani. Deschidem Cutia Pandorei și pentru restul municipalităților din România. Avem de primit 15 milioane de lei, plus accesoriile, care nu s-au calculat, posibil să se dubleze efectiv suma”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul orașului Galați.

Edilul șef a dezvăluit că banii ar putea fi folosiți pentru modernizarea străzii Domnească.


Distribuie articolul

You May Also Like