Senatorul PNL George Stângă: statul a început demersurile pentru despăgubirea fermierilor afectați de secetă

Distribuie articolul

George Stângă, președintele Comisiei de Agricultură din cadrul Senatului României, are vești bune pentru fermierii afectați de secetă. Agricultorii vor fi despăgubiți de Guvern în funcție de culturile compromise. Liberalul  a dezvăluit sumele de bani care vor fi acordate fermierilor.

Senatorul gălățean George Stângă a anunțat că aproximativ 35.000 de fermieri vor primi ajutor de la bugetul de stat. Despăgubirile vizează culturi afectate pe o întindere uriașă de peste un milion de hectare. În total, statul va oferi 1,15 milioane de lei.

„Guvernul va interveni prompt și a început demersurile concrete pentru despăgubirea celor aproape 35.000 de fermieri care dețin 1,168 milioane  de hectare cu culturi care au înregistrat pierderi imense din cauza secetei extreme. 1,15 milioane de lei au fost alocate pentru plata despăgubirilor, iar banii vor fi repartizați în funcție de culturile afectate astfel: pentru grâu 925 de lei/ha, secară 925 lei/ha, triticale 805 lei/ha, orz 912 lei/ha, orzoaică 951 lei/ha, ovăz 772 lei/ha, rapiță 1002 lei/ha”, a anunțat președintele Comisiei de Agricultură din cadrul Senatului, George Stângă.

Despăgubirile vor ajunge la beneficiarii lor înainte de campania de toamnă.


Distribuie articolul

You May Also Like