Patru studenți gălățeni din cadrul Facultății de Inginerie au reuşit să câştige aproape toate premiile puse la bătaie la Concursul Național Studențesc de Grafică Inginerească și Design Industrial, organizat sub egida Societăţii Române de Grafică Inginerească – SORGING. Este pentru al treilea an consecutiv când se întâmplă acest lucru, studenţii pregătiţi de șef lucr. dr. ing. Nicuşor Baroiu, de la Departamentul de Ingineria Fabricaţiei, devansând tineri din centre universitare de prestigiu, ca Politehnica Bucureşti, Universitatea Tehnică “Gh. Asachi” din Iaşi sau Universitatea “Transilvania” din Braşov.
Dacă la nivelul anului 2015, studenţi gălăţeni au obţinut locurile 1, 2 şi 3, la nivel de an 2016, locurile 1, 2 şi 5, la ediţia din anul 2017 s-au oferit două grupe de premii: lucrări ale studenților înscriși la licență, respectiv lucrări ale celor de la masterat și doctorat, iar clasamentul arătă astfel: Premiul I: Rober-Florin Cerbu, Premiul al II-lea: Eduard Narcis Corolencu, Premiul al III-lea: Daniel Trestianu – secţiunea licenţă şi Premiul I: Gabriel Marcel Boghian – secţiunea studii de masterat și doctorat.
De altfel, doi dintre premianţi, Eduard Narcis Corolencu şi Daniel Trestianu, deja au fost recrutaţi de către RENAULT și vor pleca, imediat după licență, la București.
„Autorii primelor cinci lucrări ierarhizate își vor vedea publicate lucrările într-un volum indexat în baze de date internaţionale – Journal of Industrial Design and Engineering Graphics – ceea ce le va facilita, pe viitor, angajarea într-o slujbă bine plătită în domeniul proiectării”, a declarat șef lucr. dr. ing. Nicuşor Baroiu.
Robert-Florin Cerbu (premiul I) a proiectat o cutie de viteze în cinci trepte, Eduard Narcis Corolencu (premiul II) a realizat în 3D o caroserie de mașină, Daniel Trestianu (premiul III) a modelat pe calculator o punte spate de mașină Dacia Duster iar cel care a luat aurul la secţiunea pentru masteranzi şi doctoranzi a proiectat o mașină de turnare continuă.
„Cred că față de concurenții din alte orașe, am avut lucrări complexe și ne-am prezentat bine, grație profesorului nostru, căruia îi mulțumim”, a spus Daniel Trestianu, cel care a luat anul acesta bronzul.
Gabriel Marcel Boghian, Premiul I la a doua secțiune, deşi a fost curtat, la rândul său, de angajatori, vrea să facă doctoratul în Galați și să rămână profesor la Dunărea de Jos.