Proiectul podului de la Brăila merge mult mai încet decât bacul peste Dunăre

Distribuie articolul

Culmea, chestia care transportă oameni și mașini pe Dunăre merge foarte încet. Iar proiectul podului nu prea merge, eventual merge înapoi. După ce ne-am gudurat lângă piciorul imaginar al podului, am aflat că nu tot rahatul pe care-l mănâncă guvernanții zboară. Nu zboară și nici nu produce plusvaloare. De la Durbacă încoace, politrucii ne oferă în meniul electoral pod la micul dejun, aeroport la prânz și autostradă la cină. Până acum, ne-a stat în gât și ne-am cufurit după alegeri.

Revenim la pod. Atunci când spunem că bacul merge foarte încet nu ne referim la aspectul financiar. Societatea Navrom Bac la care sunt acționari mai mulți pesediști face profit cu viteza unei rachete balistice. Asta în timp ce proiectul podului provoacă pagube pe banda rulantă a unui supermarket falimentar deși nu se întâmplă nimic. În ultimii 25 de ani, pe bani mulți s-au făcut tot felul de proiecte și studii, au fost consultate oracole și au fost organizate excursii cu japonezi, americani și chinezi. Din păcate, bani aruncați, probabil nu are podul feng shui-ul bun.

Să nu fim negativiști. Există și o parte plină a paharului care nu se vede de la coada interminabilă de la punctul de trecere bac. Sunt câțiva gălățeni, unii prin Guvern, care fac munți de bani pe spatele minunatului bac. Iar asta dă bine și în scorul economic al județului, cât să salte Galațiul peste Vaslui.

O să ziceți de la ce ne-am luat. Am aflat zilele trecute că licitația pentru podul Brăila-Tulcea ar putea fi anulată. Au fost mai multe contestații din cauza unor prevederi contractuale considerate abuzive iar indicatorii tehnico-economici nu au fost aprobaţi prin Hotărâre de Guvern. Riscăm să vorbim prea serios: papițoii cocoțați în diverse funcții înalte nu au știut să întocmească trei hârtii ca la carte. Mai degrabă, nu au vrut. Părerea mea!


Distribuie articolul

You May Also Like