Avram Iancu lovește din nou: a înotat 40 de km în râul Siret de la Independența până la Galați

Distribuie articolul

Deși este din Petroșani, pe Avram Iancu îl știe toată lumea la Galați. Bibliotecarul de 41 de ani a devenit cunoscut în 2015 atunci când a înotat 42 de km în 10 ore, pe Dunăre, de la Gropeni, județul Brăila, până pe faleză, la Galați. Astăzi, petroșeneanul a recidivat: a înotat 40 de km în Siret.

Înotătorul a parcurs distanța Independența-Galați în 9 ore și jumătate. Cursa a început la ora 9.00 și s-a încheiat la ora 18.30, pe faleza municipiului Galați. Acolo, Avram Iancu a fost așteptat de familie, de numeroși gălățeni și de membri ai staff-ului său. Pe perioada cursei, Iancu a fost însoțit de doi caiaciști profesioniști care l-au informat despre obstacolele întâlnite pe râu.

Vă vine sau nu să credeți, cursa Independența-Galați pe Siret nu a fost decât un antrenament. Peste 14 zile, Iancu va încerca să stabilească o premieră și să parcurgă Dunărea înot, de la izvoare până la vărsare. Marea cursă va începe pe 20 iunie în Munții Pădurea Neagră din Germania și ar trebui să se termine pe 20 august, în portul tulcean Sulina.

În total, sunt 2.860 de km pe care Avram Iancu va încerca să-i parcurgă fără costum de neopren ceea ce ar constitui o premieră mondială.

Distribuie articolul

You May Also Like