Ultima săptămână de înscrieri pentru ajutorul de minimis pentru legumicultori

Distribuie articolul

Fermierii mai au circa o săptămână să ceară ajutorul de minimis de 2.000 euro/fermă, informează Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

20 iulie este ultima zi în care centrele APIA din județ mai primesc cereri de înscriere programul pentru susținerea producției de legume în spații protejate.

Conform anunțului făcut, ajutorul de minimis se aplică pe întreg teritoriul României în anul 2021, pentru următoarele legume:
-Ardei gras și/sau ardei lung;
-Castraveți;
-Tomate;
-Vinete.

Beneficiarii schemei sunt:
a) producătorii agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător emis în temeiul Legii nr.145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, cu modificările și completările ulterioare, valabil până la 31 decembrie 2021;
b) persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, constituite potrivit prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.182/2016;
c) producătorii agricoli persoane juridice.

Cererile de înscriere în Program, însoțite de documentele obligatorii, se depun personal sau se transmit prin mijloace electronice, fax, poștă sau e-mail la centrul județean/ local unde solicitantul a depus cererea unică de plată pentru anul 2021 sau unde are domiciliul / sediul social sau în cadrul unității administrativ teritoriale unde are suprafața cultivată cea mai mare, până la 20 iulie 2021, inclusiv.

Valoarea ajutorului de minimis este de 2.000 de euro și se acordă în lei, la cursul de schimb valutar de 4,8725 lei pentru un euro, beneficiarilor care îndeplinesc condițiile de eligibilitate, numai pentru o singură cultură în anul de cerere și numai pentru o suprafață de 1000 mp. Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unei întreprinderi / întreprinderi unice nu poate depăși suma
de 20.000 euro pe durata a trei exerciții financiare.

Valorificarea producției se realizează în perioada 2 noiembrie-2 decembrie 2021. Dovada valorificării producției de legume în spații protejate o constituie bonul fiscal/ factura/fila din carnetul de comercializare.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns