Evadat din arestul la domiciliu

Distribuie articolul

Un tânăr din Liești a fost prins de polițiști, în trafic, deși era plasat de instanță în arest la domiciliu și nu avea voie să își părăsească locuința.

Acum este cercetat penal pentru evadare, conform noii legislații, iar judecătorii sunt așteptați să înlocuiască măsura arestului la domiciliu cu cea a arestului preventiv. Tânărul era cercetat pentru tentativă de omor.

„La data de 1 iunie, în jurul orei 21.00, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești au oprit în trafic, pentru control, un autoturism care circula pe raza comunei Liești și la volanul căruia se afla o femeie, din aceeași localitate.

În momentul opririi autoturismului, pasagerul aflat pe locul din dreapta față a deschis brusc portiera, coborând și îndepărtându-se în fugă.

Polițiștii l-au identificat în persoana unui tânăr, de 20 de ani, din comuna Liești, stabilind, totodată, că acesta ar fi trebuit să se afle în arest la domiciliu, măsură preventivă dispusă de Tribunalul Galați, din data de 16.06.2020, în dosarul penal în care era cercetat pentru comiterea unei tentative de omor.

Conform noilor prevederi legislative, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de evadare, solicitând instanței de judecată înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu, cu aceea a arestării preventive”, informează IPJ Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like