Pregătirile pentru alegerile europarlamentare, în linie dreaptă

Distribuie articolul

Pregătirile pentru alegerile europarlamentare și referendumul care se vor desfășura simultan pe 26 mai au intrat în linie dreaptă. În județul Galați au fost amenajate 436 de secții de votare, din care 176 în municipiul reședință de județ și 33 în municipiul Tecuci.

Au fost tipărite aproape 576.000 de buletine de vot pentru alegerea membrilor Parlamentului European, același număr de buletine fiind pregătit pentru fiecare dintre cele două întrebări de la referendum.

”S-au achiziționat 2.180 de ștampile cu mențiunea „VOTAT”, 436 de ștampile de control și peste 534.000 timbre autocolante. Buletinele de vot și toate celelalte materiale necesare votării, liste electorale, ștampile, timbre autocolante, formulare, procese-verbale, au fost repartizate în saci pentru fiecare secție, urmând a fi distribuite și predate președinților secțiilor de votare din întreg județul, sâmbătă, pe 25 mai”, a precizat Prefectura Galați.

Transportul buletinelor a fost organizat pe opt trasee în municipiul Galați și nouă trasee în celelalte localități, toate sub pază militară. Structurile Ministerului Afacerilor Interne asigură securitatea și ordinea publică pe întreg parcursul procesului electoral.


Distribuie articolul

You May Also Like