Pregătirile pentru alegerile prezidențiale, pe ultima sută de metri

Distribuie articolul

Duminică, pe 24 noiembrie 2019, sunt din nou alegeri prezidențiale în România. Este vorba despre al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru desemnarea președintelui României, în care se vor înfrunta actualul șef al statului, Klaus Iohannis, susținut de PNL, și fostul premier al României, Viorica Dăncilă, din partea PSD.

În județul Galați, vor fi amenajate 436 de secții de votare, din care 176 în municipiul Galați, 33 în municipiul Tecuci, iar restul în celelalte 63 de localități. Numărul total de alegători aflați pe listele electorale permanente este de peste 522.000 persoane, informează Prefectura Galați.

Pentru procesul electoral, sunt disponibile mai mult de 577.000 de buletine de vot, aproape 2.200 de ștampile cu mențiunea „VOTAT”, ștampile de control și timbre autocolante. Buletinele de vot și celelalte materiale necesare votării vor fi predate președinților secțiilor de votare din întreg județul pe 23 noiembrie 2019. Transportul materialelor electorale se face sub pază militarizată.

Mobilizare generală la Galați, în duminica alegerilor. Peste 700 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră vor avea grijă ca scrutinul prezidențial să se desfășoară în condiții de maximă siguranță și legalitate. Și Poliția Locală mobilizează forțe de patrulare și de intervenție suplimentare. Pentru situații speciale, la Galați va fi dislocată o unitate de intervenție rapidă a Jandarmeriei Române.

Program special de lucru la Evidența Populației din Galați, pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie. Sâmbătă, pe 23 noiembrie, ghișeele de lucru cu publicul vor fi deschise intervalul orar 8.00 – 16.00, iar duminică, în ziua scrutinului, de la ora 7.00 până la ora 21.00. În cele două zile, vor fi soluționate cu prioritate solicitările persoanelor care au cărțile de identitate expirate, pierdute, furate sau deteriorate.

Taxele pentru eliberarea cărții de identitate și a cărții de identitate provizorii vor putea fi achitate, în cele două zile, la casieria Primăriei din strada Domnească nr.102, lângă sediul Serviciului de Evidența Populației, dar și pe site-ul www.ghiseul.ro.


Distribuie articolul

You May Also Like