”Podul de la Brăila e în grafic ca execuție și plăți”

Distribuie articolul

Nu există întârzieri nici în etapele de construcție, nici în materie de plăți la Podul de la Brăila, susține Cătălin Urtoi, vicepreşedintele asociaţiei “Împreună pentru A8“.

Acesta a vizitat vineri șantierul, în calitate de consilier onorific al ministrului Transporturilor, Lucian Bode.

”În momentul de față, sunt în grafic vizavi de fazele de execuție și chiar de plăți. Le-am cerut constructorilor, pentru a ușura puțin munca, să-mi facă un program defalcat pe luni pe costuri și stadii fizice, pentru că acest program nu s-a făcut până acum. Le-am cerut să facă această defalcare, pentru că sunt lunile ianuarie – februarie când se lucrează mai puțin, chiar dacă vremea e favorabilă. Au fost de acord, în baza acestui program vom face plățile”, a declarat Urtoi.

Conform acestuia, până în prezent au fost solicitate spre plată aproximativ 600 de milioane de lei.

Declarația vine în contextul în care Guvernul Orban a fost criticat pentru că ar fi oferit prea puțini bani acestui proiect, alături de alte lucrări de mare infrastructură.

“Pentru proiecte precum ca podul de la Brăila, Autostrada Ford și Centura Bacău (parte din Autostrada Moldovei), alocarea bugetară ar fi una dezastruoasă, mult sub necesar”, susțineau la începutul acestui an reprezentanții Asociației Pro Infrastructura.

Conform consilier onorific al ministrului Transporturilor, Cătălin Urtoi, sunt toate șansele ca podul să fie finalizat la termen, în 2022. Operațional ar putea deveni în 2023, odată cu conectarea sa la infrastructura rutieră.


Distribuie articolul

You May Also Like