ArcelorMittal din Galați a finalizat o investiție de 10 milioane de euro

Distribuie articolul

Investiție de 10 milioane de euro la combinatul siderurgic gălățean. Reprezentanții ArcelorMittal Galați au anunțat că au finalizat cu succes o lucrare amplă la Oțelărie. Este vorba despre modernizarea și automatizarea unei mașini de turnare, operațiune care a început în luna noiembrie a anului trecut.

Luni, 5 martie, ArcelorMittal Galați a anunțat că repornește mașina de turnare nr. 4 din cadrul Oțelăriei, după realizarea unui amplu pachet de investiții, modernizări și reparații în valoare totală de circa 10 milioane de euro. Lucrările au vizat modernizarea capului de turnare al mașinii prin înlocuirea unor componente-cheie și prin instalarea unei automatizări noi. Modificările făcute vor permite creșterea producției prin reducerea opririlor tehnice și accidentale, obținerea unei viteze de turnare mai mari și eliminarea unor defecte de calitate, au anunțat reprezentanții ArcelorMittal Galați.

„Acest proiect este parte a eforturilor noastre pe termen scurt și mediu de a moderniza Oțelăria și de a implementa – cât mai mult posibil –  noile tehnologii de automatizare și digitalizare în procesele noastre de producție”, a spus Bruno Ribo, Director General al ArcelorMittal Galați.

Combinatul siderurgic gălățean are aproximativ 5.600 de salariați.


Distribuie articolul

You May Also Like