Animalele de serviciu, îngrijire pe viață din partea statului

Distribuie articolul

Caii, câinii și alte animale de serviciu, aflate în slujba statului român, vor putea beneficia de servicii medicale și îngrijire specială după retragerea din activitate, conform unei legi care va intra în vigoare pe 1 ianuarie 2020.

Animalele de serviciu care aparțin Poliției, Jandarmeriei, Ministerului Apărării Naționale, Serviciului Român de Informații, precum și altor instituții publice şi structurilor acestora, pot fi retrase din activitate când îmbătrânesc sau dacă se îmbolnăvesc ori nu mai pot face față eforturilor fizice.

Potrivit noii legi, animalele de serviciu au dreptul la îngrijire pe viață, prin asigurarea accesului la servicii medicale regulate, respectiv hrănire, adăpostire și posibilitatea de mișcare. Totodată, animalele trecute în rezervă vor avea cazarea asigurată la unitatea unde şi-au desfăşurat activitatea sau în alte locuri aparținând aceleiași instituții sau autorități publice, pe toată durata vieţii sau până la adopţie și li se vor asigura condiţiile necesare pentru a fi adoptate, instructorii animalelor de serviciu prioritate la adopţie.

Adopția animalelor ieșite din serviciu se va face gratuit. Jandarmeria Galați are padocuri pentru a asigura cazarea câinilor pe care îi are în unitate.

”Avem padocuri în exces pentru a asigura cazare și îngrijire animalelor noastre de serviciu, în cazul în care nu sunt adoptate. Oricum, în acest moment, avem doi câini tineri, care nu vor ieși prea curând din serviciu. Conform reglementărilor, ar trebui să avem patru câini de serviciu”, ne-au declarat reprezentanții IJJ Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like