Prefectul-asasin a ajuns din nou după gratii. Emanoil Bocăneanu a fost condamnat la 8 ani de închisoare

Distribuie articolul

Fostul prefect al județului Galați, Cătălin Emanoil Bocăneanu, a fost condamnat la 8 ani de închisoare și interzicerea unor drepturi pe o perioadă de 4 ani, pentru fapte de corupție sau asimilate corupției, comise în 2013, când ocupa funcția de reprezentant al Guvernului. El a fost găsit vinovat de comiterea infracțiunilor de trafic de influență în formă continuată, instigarea la abuz în serviciu, instigare la folosirea de informații nedestinate publicului și delapidare. Potrivit deciziei, Bocăneanu a primit 3 ani pentru trafic de influență în formă continuată, 3 ani pentru instigare la abuz în serviciu, 1 an pentru instigare la folosirea de informații nedestinate publicului și 2 ani pentru delapidare. De asemenea, judecătorul l-a achitat pe Bocăneanu în ceea ce privește acuzațiile de șantaj și fals în declarații.

Sentința dată Curtea de Apel Galați este definitivă și confirmă decizia Tribunalului anunțată în noiembrie anul trecut. „Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Î.C.C.J. – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi, de inculpaţii Bocăneanu Emanoil Cătălin, Topală Bogdan Valentin, Podia (fostă Cotan) Carmen, Balaban Vasile şi de partea civilă Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Galaţi împotriva sentinţei penale nr. 669 din 10.11.2017 a Tribunalului Galaţi”, a decis Curtea de Apel Galaţi.

Alături de Bocăneanu, în același dosar, au mai fost condamnați la diverse pedepse cu închisoarea, dar cu suspendare, și fostul șef al ISU Galați, Vasile Balaban, sau fostul consilier la Cancelaria Prefectului, Bogdan Topală. În noiembrie 2013, prefectul de la acea vreme al județului Galați, Cătălin Emanoil Bocăneanu, a fost arestat pentru mai multe infracțiuni de corupție, după ce a fost denunțat la DNA de o angajată a Serviciului Județean de Evidență a Persoanei, instituție în care Bocăneanu fusese șef până la numirea sa în funcția de prefect. Ulterior, fostul prefect de Galați a fost condamnat definitiv în alte două dosare penale. Este vorba despre cauza privind finanțarea ilegală a clubului de fotbal FCM Dunărea și de cea în care a încercat să tocmească un asasin plătit pentru a o ucide pe femeia care l-a denunțat la DNA.


Distribuie articolul

You May Also Like