Ludovic Orban, despre CCR: „au creat impresia că este o filială a PSD”

Distribuie articolul

Premierul Ludovic Orban vrea să facă modificări la Curtea Constituțională a României. Liberalul a declarat că unele decizii ale judecătorilor au creat impresia că instituția este o „filială PSD”. Eventualele modificări vor fi făcute după alegeri, a precizat Orban.

Premierul a făcut aceste declarații miercuri seara, la Realitatea Plus. Întrebat fiind de deciziile CCR care au provocat dezbateri, Ludovic Orban  a spus că ridică suspiciuni. Ca urmare, șeful liberalilor va solicita o dezbatere publică și, ulterior, o modificare a legii de funcționarea a Curții. Aceste lucruri se vor întâmpla după alegeri, deoarece trebuie schimbată Constituția.

„Au creat impresia despre Curtea Constituţională că este o filială a PSD. Ori lucrul acesta nu poate fi acceptat Am anunțat că după alegeri vom pregăti o propunere de modificare. Este clar că trebuie schimbată și, din păcate, sunt necesare schimbări ale prevederilor de la nivel constituțional și vom pregăti o modificare astfel încât să punem Curtea Constituțională în cadrul constituțional, să determinăm un comportament corect al Curții Constituționale”, a declarat Ludovic Orban.

Alegerile parlamentare vor avea loc în luna decembrie.


Distribuie articolul

You May Also Like