Avem o veste bună pentru gălățeni: nici brăilenii nu vor avea tren de mare viteză

Distribuie articolul

O veste era să ne strice începutul de an: cică Guvernul vrea să construiască o linie ferată de mare viteză pentru a lega nordul Moldovei(granița cu Ucraina) de Muntenia. De dragul discuției, proiectul nu arată bine pentru gălățeni: încă o mare investiție îi ocolește pe cetățenii care votează pe brânci cu alde Dragnea, Nica și Bacalbașa. De dragul răutății, am aflat că nici capra vecinului nu se va plimba cu trenul modern: proiectul va ocoli și județul Brăila!

Viorica Dăncilă a dat din gură cât să anunțe încă un mare proiect: linia de cale ferată de mare viteză Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani – Iași – Suceava – Siret. Linia ar avea o lungime totală de circa 505 kilometri și trebuie realizată în parteneriat public-privat. Premierul care a lansat subiectul în dezbatere publică a mai spus că investiția ar putea fi gata în patru ani. Nu a spus nimic de bani, dar ne încurcăm în amănunte.

Vă spuneam că este o veste bună pentru gălățeni că nici brăilenii nu vor avea tren de mare viteză. Am glumit, bineînțeles, poate nu ne mai lasă pe pod. Oricum, avem o veste bună și pentru brăileni: calea ferată de mare viteză nu se va face. Motive sunt: costă mai mult decât o autostradă (specialiștii estimează între 2-3 miliarde de euro), perioada estimată de recuperare a investiției este foarte mare (chiar dacă prețul biletelor va fi peste puterea de cumpărare a românilor!), trăim în România unde legile și prioritățile se schimbă de dimineața până seara. În plus, orice om este frică de viteza de la trenul de mare viteză care circulă cu viteză.


Distribuie articolul

You May Also Like