Prefect USR și doi subprefecți PNL pentru Galați?

Distribuie articolul

După cum bine se știe, în urma negocierilor între partidele ce formează arcul guvernamental s-a stabilit ca PNL să stabilească prefecții în 23 de județe, USR- PLUS în 14, iar UDMR in cinci județe.

În formațiunea liberală, prioritate vor avea numirile în județele ce au obținut scoruri mai mari sau egale cu media partidului la nivel național, aceiași situație fiind valabilă și la cei de la USR-PLUS.

În mod cert, aceste criterii pot fi abandonate pe alocuri în urma unor negocieri de genul…”îți dau acolo, dă-mi dincolo”, astfel de situații fiind valabile după fiecare act electoral parlamentar din 1990 până in prezent.

Dacă ne raportăm la rezultatele efective de la ultimele alegeri parlamentare din județul Galați, această împărțire a funcțiilor de prefect ar aduce ca reprezentant al Guvernului în teritoriu un reprezentant al USR-PLUS.
La capitolul subprefecți, în plan național 47 de funcții vor fi direcționate către PNL, 28 către USR-PLUS și 10 la UDMR.

Aproape cert, dacă alte negocieri nu vor schimba logica rezultatelor, cei doi subprefecți vor avea sprijinul PNL, UDMR nefiind luat în calcul pentru a ocupa vreo funcție în Prefectura Județului Galați.

Încă un amănunt, pentru luna viitoare e de așteptat producerea unui act normativ prin care prefecții nu vor mai fi obligați să fie înalt funcționari publici.


Distribuie articolul

You May Also Like