Marele nimic parlamentar Durbacă recidivează

Distribuie articolul

Dacă în 2017 Eugen Durbacă nu a făcut nimic în calitate de deputat gălățean, în 2018 a reușit și mai puțin de atât.

Candidat din partea ALDE (a nu se confunda cu Alianța Locală Durbacă Eugen), politicianul a devenit din mai 2017 (vă rog să nu râdeți)… independent. Mă rog, simpatizant și satelit al ProRomânia, grupare inițiată de fostul social-democrat Victor Ponta.

În mai bine de doi ani, de când a ajuns în Parlamentul României, deputatul gălățean a vorbit 34 de secunde pe 21 decembrie 2016, la depunerea jurământului, și atât! Nimic, nada, niente în plus, de atunci.

Dacă în primul an de mandat a avut grijă să nu facă nicio interpelare sau să nu pună vreo întrebare, la fel a procedat și în cel de-al doilea an de mandat.

Dacă în 2017 s-a obosit totuși să semneze pentru susținerea a patru inițiative legislative (în medie, o semnătură pe trimestru!), anul trecut a redus cadența la jumătate și și-a pus numele doar pe două. Una din semnăturile nefolosite a dat-o totuși pentru moțiunea de cenzură ”Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, rușinea României”, din 14 decembrie 2018. Precedentele 18 moțiuni nu i s-au părut interesante sau că ar face țara de rușine, așa că nu le-a susținut.

Pentru efortul de a nu reprezenta gălățenii, Eugen Durbacă a primit lunar anul trecut o leafă de aproximativ 10.000 de lei. Plus 4.600 de lei pentru cazare în București, 25.000 de lei pentru cabinetul parlamentar, 1.400 de lei pentru transport, 200 de lei diurnă, transport gratuit cu trenul, telefon, tabletă… Nu vă chinuiți să faceți totatul, sunt peste 40.000 de lei. Lunar!


Distribuie articolul

You May Also Like