Centura orașului Tecuci, în aer. Autoritățile amenință cu rezilierea contractului

Distribuie articolul

Autoritățile de la București au aflat ceea ce toți tecucenii știu de mulți ani: la centura orașului Tecuci nu mai lucrează nimeni, iar lucrarea este abandonată. Pentru că sunt la modă amenințările și atitudinea tip Gigi-băț, șeful Companiei Naționale de Drumuri i-a amenințat pe constructori cu rezilierea contractului.

Contractul privind realizarea variantei ocolitoare a orașului Tecuci ar putea fi reziliat. Așa a spus Narcis Neaga, directorul general al CNAIR. Miercuri, el i-a chemat în birou pe reprezentanții constructorilor și i-a anunțat că documentul va fi anulat dacă până în data de 20 mai nu este mobilizare pe şantier. Supărarea șefului CNAIR nu are legătură cu Paștele Ortodox, ci cu p….le mă-sii: în timpul unei vizite neanunțate pe șantierul șoselei, el nu a găsit picior de muncitor sau de utilaj.

Potrivit autorităților, rezilierea contractului semnat cu CNAIR va atrage după sine reţinerea garanţiei de bună execuţie şi emiterea unui certificat negativ, ceea ce nu îi va mai permite antreprenorului să participe timp de trei ani la licitaţii publice în România. Contractul acordat unei asocieri de firme a fost semnat în 2015 și are valoarea de 51,6 milioane lei. Deși statul a plătit sumele prevăzute în contract, lucrarea nu a fost realizată decât în proporție de 55%. În mod normal, șoseaua trebuia să fie gata în anul 2016, dar constructorii au cerut mai multe amânări și apoi au renunțat definitiv la lucrare.


Distribuie articolul

You May Also Like