Incredibil: un polițist este acuzat de distrugere și de abuz în funcție după ce a încercat să deszăpezească o mașină

Distribuie articolul

Facerea de bine este…motiv de mers la Tribunal. A aflat-o pe propria sa piele un polițist din comuna gălățeană Scânteiești. În luna februarie acesta a încercat să tracteze o mașină înzăpezită pe un drum județean. Două luni mai târziu, agentul s-a trezit cu o factură pentru reparațiile mașinii și cu o plângere la Parchet.

Povestea a început pe 27 februarie, la ieșirea din Scânteiești, spre Cuca. Deși județul era acoperit cu zăpadă, un bărbat a plecat cu mașina pe Drumul Județean 261. A rămas înzăpezit la mică distanță de ieșirea din localitate și a solicitat ajutorul autorităților la numărul unic de urgență 112.

„Reclamantul spune că pe 27.02, în jurul orei 13.30, trecea prin comună cu autoturismul personal, în interes de serviciu. Mergea spre Cuca și pe DJ261, la o sută de metri de la ieșirea din localitate, a rămas înzăpezit. El susține că drumul nu era marcat corespunzător și că nu exista semn informativ. A sunat la 112, i s-a făcut legătura cu ISU, apoi au fost anunțate Primăria și Poliția din Scânteiești”, au anunțat reprezentanții IPJ Galați.

Primul care a răspuns apelului de urgență a fost un polițist din Scânteiești. Acesta a venit la fața locului la volanul unui tractor, în cabină aflându-se și tractoristul. Potrivit reclamației, mașina a fost avariată în momentul în care tractorul a încercat să o scoată din zăpadă.

„La un sfert de oră de la apelul la 112, la fața locului a ajuns un polițist din Scânteiești. Acesta conducea un tractor și era însoțit de tractorist. Mașina a fost remorcată și au încercat să o scoată din nămeți. Reclamantul spune în plângerea sa că tractorul nu era echipat corespunzător și a derapat rupând bara din față a autoturismului”, a comunicat IPJ Galați.

Două luni mai târziu, polițistul din Scânteiești a aflat că este acuzat de distrugere și de abuz în serviciu. În plus, proprietarul mașinii avariate îi cere despăgubiri pentru reparații.

„Reclamantul solicită despăgubiri în valoare de 3.717 lei pentru reparațiile mașinii și spune că agentul de Poliție  și-a depășit atribuțiile de serviciu și îl acuză  de distrugere și de abuz în funcție, dosarul urmând să fie înregistrat la Parchet ”, precizează Biroul de Presă al IPJ.

Plângerea a fost înregistrată la Poliție iar povestea va ajunge în atenția procurorilor și a superiorilor polițistului acuzat.


Distribuie articolul

You May Also Like