Bărbatul care a sechestrat o fată de nouă ani a fost arestat preventiv

Distribuie articolul

Bărbatul din localitatea gălățeană Scânteiești care a ținut o fată de nouă ani sechestrată timp de două zile a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost anunțată duminică și aparține Judecătoriei Galați. Bărbatul a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru lipsire de libertate iar judecătorul a decis să-l trimită după gratii. În paralel, continuă ancheta în acest caz: anchetatorii vor să afle ce s-a întâmplat în cele două zile în care fata a lipsit de acasă.

Potrivit declarației minorei, ea a fost ținută împotriva voinței sale într-o casă de un bărbat de 43 de ani. Mai mult chiar, victima susține că a fost amenințată cu un cuțit.

„Fata mea a fugit de acolo. El a ținut-o închisă, am înțeles că i-a pus cuțitul la gât. A dat fata mea declarații, pe mine m-au chemat să asist. Fata a zis că i-a pus cuțitul la gât. Nu voia să o lase să plece acasă, că nu voia el. A luat-o de pe stradă, din față de la magazin de la Diana. Nu știu ce a vrut să-i facă”, a povestit tatăl fetei, Nicu Constandache.

Totul a început joi seara: în timp ce fata se întorcea de la ferma unde lucrează tatăl său, s-a întâlnit cu suspectul care a invitat-o la el acasă. Tatăl fetei spune că a aflat de dispariție vineri dimineață. El a anunțat Poliția care a început o amplă operațiune de căutare. Au fost angrenați zeci de polițiști, jandarmi, pompieri, pădurari și oameni din sat. Până la urmă fata a reușit să fugă din casa bărbatului de 43 de ani și a fost găsită de polițiști.

Victima provine dintr-o familie modestă și are mai mulți frați. Copiii sunt crescuți doar de tată. Copilul care a fost găsit după ore de căutări are note acceptabile la școală, însă, în trecut a mai avut o tentativă de fugă, potrivit primarului localității.

„Am înțeles că a mai avut în trecut o astfel de tentativă. Copilul provine dintr-o familie modestă, tatăl lucrează la o societate agricolă din localitate. Este crescută doar de tată. La școală nu are probleme, are note acceptabile”, a declarat primarul comunei Scânteiești, Gheorghe Bute.

Anchetatorii continuă investigația pentru a afla ce s-a întâmplat în cele două zile în care fata a fost dispărută. Minora a stat de vorbă cu un psiholog iar Serviciul de Medicină Legală a stabilit că nu a fost supusă și altor abuzuri.


Distribuie articolul

You May Also Like