Polițistul fotomodel își repară onoarea la CEDO

Distribuie articolul

Comisarul Mircea Rusu dă în judecată statul român, după ce a fost achitat recent, de toate acuzațiile de corupție pe care i le-a pus în cârcă DNA Galați. El și-a angajat un renumit avocat din Baroul București, cu experiență îndelungată și multe procese câștigate la CEDO – Curtea Europeană pentru Drepturile Omului – și a început procedurile pentru a deschide procesul prin care vrea să își reabiliteze onoarea și imaginea, puternic afectate de acuzațiile nefondate ale procurorilor anticorupție.

„Va fi un efort financiar destul de mare pentru mine, fiindcă taxa de timbru este destul de costisitoare, la fel și onorariul avocatului, dar nu pot lăsa lucrurile așa. Atât eu, cât și familia mea am avut mult de suferit în urma acestui episod extrem de urât din viața mea, pe care vreau să îl uit cât mai repede. A fost ca un coșmar pentru mine și cineva trebuie să plătească pentru această nedreptate care mi s-a făcut”, ne-a declarat comisarul Mircea Rusu.

El a fost repus în funcție și și-a recuperat toate drepturile bănești ce iau fost reținute pe toată perioada cât a fost pus la dispoziție, fiind inculpat. A acceptat funcția de șef al Biroului de Investigații Criminale de la Poliția municipiului Tecuci.

Comisarul Mircea Rusu s-a judecat doi ani și jumătate cu procurorii anticorupție din Galați, pentru a-și dovedi nevinovăția. În martie 2017, Curtea de Apel Galați a decis să îl achite definitiv pe comisarul de poliție fotomodel pentru toate faptele de corupție de care a fost acuzat de DNA. În octombrie 2014, Mircea Rusu era reținut de procurorii anticorupție, pentru 24 de ore, sub acuzația de abuz în serviciu contra intereselor publice. Era suspectat că și-a ajutat un prieten să transporte o sumă mare de bani, scoasă de la bancă, escortat de o mașină a poliției și doi agenți. După ce și-a petrecut noaptea după gratii, păzit de colegi, comisarul Mircea Rusu, la acea dată șeful Secției 6 Poliție Rurală din Tecuci, a fost pus în libertate de judecători. DNA l-a trimis în judecată în 2015. În primă instanță, Tribunalul Galați l-a condamnat la 1 an de închisoare cu executare.

Comisarul Mircea Rusu, fotomodelul preferat al lui Cătălin Botezatu, este cunoscut publicului mai degrabă pentru îndelungata carieră în modelling și publicitate. A apărut într-o mulțime de reclame și a defilat pe podiumuri de modă ale unor case de modă celebre din Europa.


Distribuie articolul

You May Also Like