Primăria Galați vrea să împrumute de la bănci aproape 22 de milioane de euro

Distribuie articolul

Proiectul privitor la realizarea unui împrumut bancar se va afla pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din luna mai. Legislativul local se va întruni săptămâna viitoare și va stabili dacă aprobă sau nu solicitarea Primăriei.

Municipalitatea ar vrea să împrumute 100.000.000 de lei pentru a realiza mai multe investiții în infrastructura rutieră, în zonele de promenadă și în unitățile școlare. Este vorba despre zece proiecte importante: Centrale termice unități de învățământ; Construire parcare supraetajată zona Mazepa I, aferentă bl. R5; Resistematizare str. Brăilei între b-dul Dunărea și intrarea în municipiul Galați (fost DN2B Tirighina); Amenajare parcare și parc Tiglina II, aferent bl. E6; Reabilitare infrastructură transport inclusiv viaducte axa Est-Vest, intrări în Galați; Amenajare zona centrală între str. Navelor limita bl. P și Potcoava de Aur; Modernizare Parc Eminescu; Amenajare extindere Talcioc; Târg auto și Achiziție autobuze.

Proiectele vor costa 278.308.316 de lei. Circa o treime din această sumă va veni din împrumutul bancar iar restul din sursele proprii ale Primăriei Galați. Asta deoarece gradul de îndatorare trebuie să fie cel mult 30% din veniturile proprii ale municipalității. Semnarea contractului cu banca este condiționată de obținerea avizului Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale din cadrul Ministerului Finanțelor Publice. Termenul de rambursare a creditului propus va fi de 10 ani, cu o perioadă de grație, în funcție de oferta băncilor. Costurile creditului vor fi cunoscute după încheierea procedurii de achiziție.


Distribuie articolul

You May Also Like