Primăria Galați are conturile BLOCATE în Săptămâna Patimilor

Distribuie articolul

Am aflat de ce a fost convocată o ședință extraordinară a Consiliului Local în Săptămâna Mare. Graba are legătură cu o despăgubire pe care Primăria trebuie să o plătească și pentru care municipalitatea s-a trezit cu conturile blocate. Bineînțeles, povestea a fost ținută sub preș, ca să nu afle prostimea ce tâmpenii au mai făcut funcționarii Primăriei.

Consilierii locali au aflat cu doar 24 de ore înainte de ședința de miercuri(4 aprilie) că sunt chemați să aprobe o rectificare a bugetului municipiului Galați, pentru plata unor despăgubiri obținute în instanță de proprietarul unei clădiri demolate pentru extinderea străzii Traian. Este vorba despre suma de 1.350.000 de lei care a fost obținută la Curtea de Apel de proprietarul imobilului situat în strada Brăilei nr. 18(fosta pizzerie de pe colțul străzilor Brăilei și Traian). Suma este de aproximativ cinci ori mai mare decât despăgubirea stabilită de evaluatorul Primăriei (256.000 de lei), ceea ce ridică numeroase semne de întrebare.

Problemele Primăriei nu se opresc aici. La Tribunal mai sunt încă trei procese deschise de proprietarii imobilelor demolate de pe strada Traian, pe sectorul cuprins între Piața Centrală și strada Brăilei. Aceștia au contestat exproprierile făcute pentru lărgirea străzii, dar și valoarea despăgubirilor oferite de Primăria Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like