Polițiștii locali din Galați, pe urmele elevilor chiulangii

Distribuie articolul

Polițiștii locali din Galați sunt pe urmele elevilor chiulangii. Nu mai puțin de 21 de elevi de la una din unitățile de învățământ din orașul Galați au intrat în atenția polițiștilor locali din cauza numărului mare de absențe.

Conform prevederilor legale, polițiștii pot aplica sancțiuni părinților sau reprezentanții legali ai căror copii nu urmează cursurile învățământului obligatoriu. Amenzile variază între 100 și 1.000 lei, dar există și varianta muncii în folosul comunității, prestată de părinte sau de tutorele legal.

Pentru a evita astfel de probleme, polițiștii locali s-au deplasat la domiciliile celor vizați și au vorbit cu părinții. Sancțiunile vor fi aplicate doar dacă elevii vor continua să lipsească de la școală, au precizat polițiștii gălățeni.

„Pentru rezolvarea acestor situații polițiștii Secției nr. 1 Poliție Locală, s-au deplasat la toate adresele unde locuiesc elevii ce se află în risc de abandon școlar. Oamenii legii au adus la cunoștința părinților sau reprezentanților legali ai elevilor, numărul de absențe cu care sunt înregistrați aceștia, prevederile legii nr.1/2011 și obligațiile părinților/tutorilor. În toate cazurile au fost întocmite procese verbale prin care părinții sau reprezentanții legali, ai elevilor cu absențe numeroase, și-au luat angajamentul că minorii vor frecventa orele de curs”, au anunțat reprezentanții Poliției Locale Galați.

În paralel, polițiștii locali continuă acțiunea „Siguranța în școli”. Conform planului, polițiștii monitorizează 10 școli din Galați, fiecare Secție de Poliție având grijă de două unități de învățământ.


Distribuie articolul

You May Also Like