Aveți grijă ce votați, aveți grijă cum votați. BEC a anunțat cum vor fi organizate secțiile pentru alegerile europarlamentare și referendumul de pe 26 mai

Distribuie articolul

Biroul Electoral Central a anunțat modul în care se va vota la alegerile europarlamentare și la referendumul de pe 26 mai. În fiecare secție de votare vor fi trei urne, iar alegătorii vor primi câte trei buletine de vot, unul pentru alegerile europarlamentare și două pentru cele două întrebări puse în cadrul referendumului. Se va pune ștampila pe formațiunea politică dorită, iar la întrebările din cadrul referendumului vor fi două spații marcate cu Da și Nu.

Întrebările sunt: „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?” și „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a Ordonanţelor de Urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca direct Ordonanţele la Curtea Constituţională?”. Buletinele de vot ștampilate vor fi introduse câte unul în cele trei urne speciale. Totuși, introducerea unui buletin de vot în altă urnă decât cea destinată, nu atrage nulitatea acestuia, scrie în decizia Biroului Electoral.

Secţiile de votare din ţară vor avea o singură urnă specială în care vor fi introduse atât buletinul de vot de la alegerile pentru Parlamentul European, cât şi buletinele de la referendum. Alegătorii aflați în localitatea de domiciliu vor vota la secţia de votare la care sunt arondați, iar cei care se află în deplasare vor avea dreptul să voteze pe listele suplimentare. Procesul de votare se va desfășura duminică, pe 26 mai, în intervalul orar 7.00-21.00.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns