Bugetarii din administrația locală gălățeană, fruntași pe țară la salarii

Distribuie articolul

Locul I în Moldova și locul al V-lea la nivel național. Cu această performanță se pot lăuda angajații din administrația publică locală gălățeană, doar că prezența fruntașă se înregistrează doar la salarii, nu și la performanțe.

Conform datelor Institutului Național de Statistică, la nivelul anului 2017 Galațiul consemna cele mai mari venituri medii brute în administrație din toată Moldova şi locul al cincilea în ţară, după Bucureşti, Dolj, Cluj şi Timiş. Concret, este vorba de 5.405 lei, salariu mediu brut.

”Câștigă aproape dublu faţă de restul salariaţilor! Şi asta era în anul 2017, înainte de majorarea hotărâtă de Consiliile Locale dominate de PSD şi aliaţii lor. Este clar că cifrele oficiale pentru 2018, care vor fi publicate la anul, vor arată diferenţe şi mai mari. Principalul motiv ( dar nu singurul ) pentru care avem această situaţie sunt sporurile, în primul rând sporul de vechime”, susține deputatul USR Bogdan Rodeanu, cel care a prezentat și o hartă a veniturilor la nivelul fiecărui județ.

Astfel, în Galaţi veniturile unui angajat din administrație erau cu aproape 700 de lei mai mari decât în Bihor, cu peste 400 de lei mai mult decât în Brașov și cu 900 de lei mai mult decât ale unui coleg din Prahova!

Diferențele mult mai mari apar față de economia reală: veniturile depășesc cu peste 2.000 de lei salariul mediu brut din metalurgie, cu peste 3.000 de lei salariul mediu în industria alimentară și cu aproape 3.500 de lei – cel din construcţii.


Distribuie articolul

You May Also Like