Scandalul și meniul de la balul Centenar din Galați vor ajunge la Guvern

Distribuie articolul

Liberalii gălățeni se uită în gura politrucilor care au halit fonfleuri pe banii proștilor de contribuabili la „măscăreala” numită Balul Centenarului. La două zile după ce niște indivizi au mâncat și au cufurit o grămadă de bani publici, reprezentanții PNL Galați au anunțat că vor solicita explicații Ministerului Culturii, finanțatorul isprăvii. De asemenea, liberalii sunt curioși de ce la manifestarea dedicată Centenarului au participat alde Humelnicu și Pâslaru, dar nu și câțiva veterani, contemporani cu Ferdinand și Brătianu.

„Cer public să ni se transmită detaliat care a fost aportul Primăriei Galați, care și-a permis să se erijeze în organizatorul acestui eveniment. Cer directorului Andreiana Juventus să prezinte detaliat o listă cu cheltuielile prilejuite de acest moment și criteriile care au fost folosite la selectarea invitațiilor, în condițiile în care niciun veteran de război nu a fost prezent. De exemplu, la evenimentul dedicat Centenarului Uniți de Centenar, organizat de Partidul Național Liberal din surse proprii, au fost premiați cinci veterani de război și un colonel în rezervă. În paralel, voi trimite o interpelare Ministerului Culturii și Identității Naționale pentru a ne prezenta proiectul pe baza căruia fundația gălățeană a obținut finanțarea, dorind să vedem în ce măsură au fost respectate criteriile asumate. Este josnic să profiți de momentul Centenarului, să obții bani publici care puteau altfel să ajungă în evenimente culturale pentru copii, bătrâni sau tineri și să transformi totul într-o chermeză cu circuit închis”, se arată într-un comunicat de presă semnat de George Stângă, președintele PNL Galați.

O să fie interesat de văzut cine va plăti nota de plată a petrecerii private organizate în holul Universității Dunărea de Jos dacă reprezentanții ministerului vor decide că a fost vorba de înfulecat bani publici. Totuși, greu de crezut pentru că trăim în România condusă de analfabeți și penali, iar ăștia ne mănâncă toți banii. Și timpul!


Distribuie articolul

You May Also Like