Politicienii gălățeni s-au îmbulzit la parastasul combinatului deși pacientul încă mai respiră

Distribuie articolul

Politicienii sunt ca șacalii. Au simțit miros de sânge și au ieșit din viziunile în care s-au ascuns după alegeri. Duhoarea care i-a agitat vine de la combinatul siderurgic gălățean acolo unde s-ar fi împuțit rău treaba.

În ultimele zile, aleși de toate felurile, din opoziție și de la putere, despre care nu au auzit nici măcar cei care i-au votat, s-au urcat pe cadavrul combinatului ca să dea bine în poza de tip parastas. Culmea, unitatea siderurgică încă nu a murit, ba chiar are producție pe bandă rulană. Totuși, este un moment electoral bun pentru politruci ca să verse o lacrimă la căpătâiul combinatului zombi care încă mai mișcă deși zvonacii spun că este mort. Politicienii au tot felul de idei: naționalizarea combinatului, achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni, desecretizarea contractului de privatizare și solicită implicarea Guvernului în forfota generală. Probabil, unii dintre ei au dreptate, dar cum putem să luăm în serios niște fantome politice? Oamenii despre care nici nu știam că există pe planetă au idei despre un subiect care ar putea da cu cracii în sus comunitatea de la Mila 80 și de la mila Domnului.

De râsul lumii, în discuțiile despre combinat a fost atras și singurul gălățean rătăcit prin Guvern. Nu știm dacă omul s-a dumirit ce caută sub fustele Vioricăi Dăncilă dar cu siguranță subiectul ArcelorMittal nu-l interesează pentru că bacul Galați-Tulcea nu cară minereu și tablă. Părerea mea!


Distribuie articolul

You May Also Like