Instalațiile electrice de distribuție a energiei au provocat ”dureri de cap” consumatorilor din Galați

Distribuie articolul


Sute de incidente și mii de deranjamente s-au înregistrat la nivelul Sucursalei Electrica Galați, în prima jumătate a anului, la instalațiile electrice de distribuție a energiei electrice. Reprezentanții societății au informat autoritățile și publicul gălățean că întreruperile în alimentarea cu energie electrică la nivelul județului nostru sunt, totuși, în scădere procentuală, anul acesta, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

”În perioada 1 Ianuarie — 30 Iunie 2021, în instalațiile electrice de distribuție ale Sucursalei Galați s-au produs 209 incidente și 5.553 deranjamente. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, s-a înregistrat o scădere cu 3 % a numărului de incidente și o scădere cu 16% a numărului de deranjamente”, se precizează în informarea făcută la ultima ședință a Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii Galați.

Angajații societății au remarcat că din totalul de 5.553 deranjamente înregistrate prin intermediul serviciului call center, 982 (17%) sunt identificate în instalațiile utilizatorului, restul fiind produse în instalațiile Operatorului de Rețea. Ca urmare a informării făcute s-a aflat că principalele cauze ale incidentelor produse în semestrul I al anului 2021 sunt:

  • defecte normale in exploatarea instalatiilor: 83 incidente
  • conditii meteorologice deosebite : 79 incidente
  • cauze exterioare gestionarului de instalații : 31 incidente (terți).
    Concluziile la care s-au ajuns, în urma analizelor specialiștilor, au fost făcute public de reprezentanții societății: Reteaua electrica din Judetul Galati nu este subdimensionata fata de consumul actual. Probleme apar, așa cum am mentionat, atunci cand, avizele nu sunt in concordanta cu realitatea. Practic, consumatorii solicita initial o anumita putere instalata, iar ulterior constata ca nevoile reale sunt altele. Mai apar astfel tot felul de echipamente electrocasnice, si nu numai, care suprasolicita instalatia electrica. Acest fapt, cumulat cu conditiile meteo dosebite din ce in ce mai des intalnite (indiferent de anotimp) duce la aparitia intreruperilor accidentale in alimentarea cu energie electrica. Si mai exista o situatie, din ce in ce mai des intalnita, atat pe raza Municipiului, cat mai ales in localitatile de pe raza judetului care sunt intr-o continua dezvoltare. Aici, de cele mai multe ori, primariile extind localitatile, practic elibereaza Certificate de Urbanism si Autorizatii de construire fara a se asigura ca in zona sunt si utilitati. De aici apar atat de multe nemultumiri din partea cetatenilor”

Distribuie articolul

You May Also Like