Pericol pe Dunăre: mai multe mine din al doilea război mondial au fost descoperite pe fluviu

Distribuie articolul

Mai multe mine navale din al doilea război mondial au fost descoperite pe Dunăre. Ultimul proiectil a fost observat de polițiștii de frontieră astăzi(marți, 17 aprilie), pe Brațul Chilia. Imediat, autoritățile fluviale au instituit restricții de trafic pe Dunăre.

Autoritățile fluviale au impus restricții de trafic pe Dunăre din cauza unui unui obiect plutitor neidentificat de formă sferică. Restricțiile vor fi în vigoare pe Brațul Chilia, până la ridicarea obiectului suspect din apă. Navigatorii care nu respectă noile reguli impuse de AFDJ vor fi sancționați.

„Se aduce la cunoştinţa navigatorilor că în data de 17.04.2018 ora 10:50 în zona Km 110, mal drept, Braț Chilia a fost observat un obiect plutitor neidentificat de formă sferică, având caracteristici asemănătoare minelor navale descoperite anterior. Pentru prevenirea unor evenimente de navigație toate navele angajate în Marş vor lua legătura cu Port Control Tulcea, prin radiotelefon, în canalul VHF 16, pentru a solicita informații privind condițiile de trecere precum și pentru a-şi anunţa prezenţa şi intenţia de tranzitare a zonei şi vor respecta întocmai dispoziţiile primite. Comandanţii navelor, conducerile societăţilor de navigaţie şi agenţii economici de agenturare, care transportă mărfuri pe Dunăre, vor lua toate măsurile de respectare a Regulamentului de Navigaţie pe Dunăre în sectorul românesc ediția 2013 şi a recomandărilor din prezentul aviz. Nerespectarea prezentului Aviz atrage după sine răspunderea administrativă, disciplinară sau penală, după caz”, se arată în avizul AFDJ Galați.

Alte două mine navale din al doilea război mondial au fost descoperite înainte de Paște, pe brațul Chilia al Dunării. Este vorba despre proiectile care provin de la un depozit subteran acoperit de apă sau de la o navă scufundată în timpul celui de al doilea război mondial. Proiectilele au fost scoase din apă de geniștii forțelor navale.


Distribuie articolul

You May Also Like