Poliția și ITM, spărgători de nunți

Distribuie articolul

I Dosare penale și amenzi la două petreceri desfășurate weekendul trecut, în județul Galați. Poliția și ITM au descins în mai multe localuri unde aveau loc nunți, pentru a verifica modul în care organizatorii evenimentelor și administratorii localurilor respectă măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

„La data de 17 octombrie, polițiștii gălățeni, în colaborare cu un reprezentant al I.T.M. Galați, au defășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii răspândirii noului coronavirus, ocazie cu care au constatat că, în localitatea Valea Mărului, la punctul de lucru al unei întreprinderi individuale, se află în derulare un eveniment privat, (petrecere nuntă), în incinta restaurantului fiind prezente aproximativ 75 de persoane”, precizează IPJ Galați.

Întrucât legislația în vigoare interzice desfășurarea de evenimente publice și private, administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 6 000 de lei, în cauză fiind întocmit și dosar penal pentru comiterea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

Un dosar penal pentru aceeași infracțiune a fost întocmit și în cazul unui eveniment privat (petrecere botez), desfășurat în noaptea de 17/18 octombrie, într-o locație de pe raza comunei Pechea, la care au perticipat aproximativ 50 de persoane.

„Și în acest caz, operatorul economic care a organizat evenimentul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 6 000 de lei”, informează IPJ Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like