Comuna Șendreni, la un pas de scenariul roșu. Unitățile școlare se pregătesc de cursuri online

Distribuie articolul

Comuna Șendreni se pregătește de scenariul roșu din cauza înmulțirii cazurilor de infectare cu virusul SARS CoV-2. Datele oficiale arată că la Șendreni sunt 2,91% persoane infectate la mia de locuitori. Unitățile școlare se pregătesc pentru cursurile online și distribuie tabletele disponibile.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar al Județului Galați anunță că unitățile de învățământ din Șendreni sunt pregătite să intre în scenariul roșu.

„Unitățile de învățământ din comuna Șendreni sunt pregătite de scenariul roșu, după ce indicele de îmbolnăvire cu noul coronavirus s-a apropiat în localitate de 3‰. Conform ultimei raportări, în Șendreni s-a ajuns deja la un indice de 2,91 ‰ iar unitățile de învățământ ar putea intra oricând în scenariul roșu, on-line și au fost deja pregătite și dotate în acest sens. Părinții a 39 de elevi au refuzat dispozitivele electronice oferite, motivând că au deja, astfel încât cele 39 de tablete sunt disponibile la nivelul unității școlare și a Inspectoratului Școlar, putând fi puse la dispoziția celor care au nevoie. În cele patru grădinițe și o școală generală din Șendreni învață 372 de elevi și preșcolari, orele fiind asigurate de 30 de profesori și educatori. Astăzi, la nivelul întregului județ Galați sunt în scenariul roșu 10 unități de învățământ, din cauza Covid 19, și alte 4, din cauza procesului de reabilitare demarat de administrația locală”, a anunțat inspectorul școlar general al județului Galați, Onuț Atanasiu.

Decizia privind măsurile de restricție care ar putea fi luate în cazul comunei Șendreni vor fi stabilite în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.


Distribuie articolul

You May Also Like